gestikte brandweer logo
logo belettering Brandweer Westhoek
naamkaarten Brandweer Westhoek
huisstijl en logo

Huisstijl en logo Brandweer Westhoek

Omschrijving:

Het ontwerpen van het logo en de huisstijl voor Brandweer Westhoek in 2013 was een omvangrijk project waarbij meerdere organisaties betrokken waren. Dit zorgde ervoor dat de huisstijl een breed gedragen en representatief karakter kreeg. Het beschermingsgebied van Brandweer Westhoek beslaat 1.187,25 km² en omvat 18 gemeenten met een gezamenlijke bevolking van ongeveer 220.000 inwoners. Deze hulpverleningszone is opgericht naar aanleiding van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid.

De huisstijl van Brandweer Westhoek wordt toegepast in diverse vestigingen, waaronder Westhoek De Panne, Westhoek Koksijde, Westhoek Nieuwpoort, Westhoek Lo-Reninge, Westhoek Diksmuide, Westhoek Koekelare, Westhoek Houthulst, Westhoek Kortemark, Westhoek Langemark-Poelkapelle, Westhoek Ieper en Westhoek Zonnebeke. Dit uniform gebruik van de huisstijl helpt om een consistente en herkenbare identiteit te creëren voor de brandweerzone, wat essentieel is voor de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de dienst.

Bij het ontwerpen van het logo ben ik begonnen met de letter ‘W’ als basis, waarbij ik een symmetrische vlam en waterdruppel heb geïntegreerd. Deze elementen symboliseren zowel het bestrijden van vuur als het gebruik van water, kernaspecten van het brandweerwerk. Het resultaat is een krachtig en eenvoudig herkenbaar symbool dat de kernwaarden van de brandweer weerspiegelt.

Het logo is op diverse manieren verwerkt om de zichtbaarheid van Brandweer Westhoek te optimaliseren. Zo is het logo aanwezig op het rollend materieel door middel van belettering, en wordt het ook gebruikt op vlaggen en banners. Daarnaast is het logo gestikt op de uniformen van de brandweerlieden, wat bijdraagt aan een professionele uitstraling en eenheid binnen de organisatie.

Voor meer informatie over het ontwerp en de toepassing van de huisstijl, of als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. U kunt mij bereiken via de contactpagina op mijn website, per email of telefonisch op het nummer 051.510.683. Ik sta u graag te woord en help u met plezier verder.

Dit project delen op je sociale media?